3 september 2022
14:00

Enskede IK 1

17 vad skönt....(och jämt)

Enskede på besök och sett till matchen i våras så visste vi att det skulle bli en svår nöt att knäcka. Pga skador och sjukdomar så fick vi låna in Viggo & Sigge från BP17.

Vi börjar matchen bra. Stross gör några bra hemjobb och vi har ett fint anfall efter 5 minuter. Alex slår bollen förbi pressen till David S som slår en djupledsboll på Edvin som tyvärr inte hinner upp den. Men fint spel i uppspelsfasen.
I 10:e minuten händer det saker. Edvin tar en fin diagonallöpning och Anders slår en perfekt långboll. När Edvin ska ta ner bollen blir han nerriven i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Alex går fram men han slår en svag straff och målvakten kan utan problem rädda. Returen går rätt ut till Alex men med studs och han slår bollen utanför mål.
Matchen är jämn. Stundtals har vi lite mer boll och ibland har Enskede lite mer boll. De har några avslut utanför Nusrets stolpar men inget som är riktigt nära.
I 43:e har vi ett fint anfall där vi flyttar bollen snabbt och Enskede kommer inte åt oss. Det avslutas med att Sigge slår ett fint inlägg och Adam kommer högst i straffområdet men nicken går över.

I upptakten på andra så slår Sigge ett inlägg som går på låret (tror jag) på Edvin och bollen går i en hög bana över målvakten men tyvärr också över ribban.
I 8:e minuten händer något konstigt. Alex får en tydlig knuff i ryggen precis när han ska ta emot en höjdboll och han tar bollen med händerna. Vi förväntar oss alla att domaren ska blåsa frispark till oss men istället blåser han straff. Nusret räddar straffen men Enskede spelaren slår enkelt in returen i tomt mål.
Men vi hänger inte med huvudena utan försöker ta tag i spelet. Några minuter efter straffen har vi ett fint anfall som avslutas med en boll ut på vänsterkanten till Edvin som inne i straffområdet tar ett bra avslut men målvakten räddar till hörna. Den hörnan från höger till Anders hand om och han slår den som vi sagt mot bortre ytan och där kommer David L högst och nicklobbar in kvitteringen till 1-1.
Strax efter kvitteringen får vi en frispark. Den blockas men bollen går till Sebbe som får på ett bra skott som går strax över ribban.
I 18: minuten tacklar Adam en motspelare av planen och får gult kort. Enskede skapar sedan lite tryck på vår planhalva och anfallet avslutas med att de nickar över. Sedan böljar spelet lite fram och tillbaka utan att några riktigt farliga lägen skapas.
I 39:e får Edvin gult kort efter att först ha blivit hårt tacklad med dobbarna före och när han ”ger igen” med en hård tackling så drar domaren upp det gula kortet.
Enskede skapar sedan oreda i vårat straffområde och de avslutar med en bicykleta som tack och lov går utanför. När man sedan tror att matchen ska sluta 1-1 så händer det man innerst inne hoppas på.....Viggo bryter en boll och slår den på djupet på vänsterkanten till Sebbe. Han slår den på ett tillslag in framför mål och där har Deniz sprungit sig fri och placerar in 2-1.Han var väl värd det målet efter en bra genomförd match. En enorm glädje uppstår bland alla spelare och ledare. 15 sekunder senare blåder domaren av matchen.

En väldigt jämn match där vi lyckades dra det längsta strået denna gången. Vi gör en bra match rent försvarsmässigt och släpper inte till särskilt många farliga lägen. De spelare som stack ut lite extra idag var David L, Anders och Sebbe.
Kul också med många föräldrar på plats. ??

Träning som vanligt i nästa vecka och njut nu av resten av helgen.